Sıkça Sorulan Sorular

1) Eserlerimi müzayede dışında hemen satabilir miyim? 
Eserlerini beklemeksizin satmayı arzu eden eser sahipleri için galerimiz aracılığıyla portföyümüzde bulunan koleksiyonerlere doğrudan satış imkanımız bulunmaktadır. 

2) Ne tür eşyalar ve eserler müzayedelerde değerlendirilmektedir? 
Türk ve Batı sanatının önemli ressamlarına ait klasik, çağdaş, modern tablolar ve heykeller. Yağlıboya, akrilik, çini mürekkebi, karakalem ve baskı resimler. Mermer, ahşap ve bronz heykeller. Hat sanatı ve çeşitli el yazması kitaplar, Kur’an-ı Kerim’ler. Değerli kitaplar, gravürler, haritalar, tarihi belgeler ve fotoğraflar. Antika mobilyalar. Çini seramik, porselen ve cam objeler. Osmanlı dönemi dokuma ve işlemeler. Mücevher ve saatler. Tasarım gümüşler.

3) Ekspertiz hizmeti için bir ücret ödeyecek miyim?Müzayedemizde yer alacak eserler için ekspertiz hizmetimiz ücretsizdir. 

4) Katalog basımı, sergileme ve tanıtım için ücret ödeyecek miyim? 
Bu hizmetlerimizin tamamı ücretsizdir. Eserlerinizle ilgili bu alanlarda yapılacak tüm harcamalar şirketimiz tarafından karşılanmaktadır. 

5) Eserim satılmadığı takdirde herhangi bir ücret ödeyecek miyim? 
Eserin satılmaması durumunda eser sahibi eserini hiçbir ücret ödemeden geri alabilir ya da galerimizde satışa bırakabilir. 

6) Eserim satıldığı takdirde gelir vergisi ve benzeri bir vergilendirme söz konusu mu? 
Eserin satışından sonra şirketimize sadece komisyon ve komisyon KDV'si (%18) ödenmektedir, bunun haricinde bir vergi söz konusu değildir. 

7) Tüm eserler için ücretsiz ekspertiz hizmeti alınabilir mi?
Ekspertiz hizmeti sadece konumuza giren eserler için verilmektedir. Müzayede veya doğrudan satış yoluyla değerlendiremeyeceğimiz eserler için herhangi bir değerlendirme yapılmaz.