• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

51.Online Müzayede "Bir Ressamın Koleksiyonundan"

-Müzayedemiz 21 Ocak Pazar günü saat 14.00'den itibaren canlı olarak yayınlanacaktır. Her lotun ekranda kalma süresi 20 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve süresi boyunca teklif gelmesi halinde her lot 15 saniye daha uzayacaktır.

MÜZAYEDEMİZDE KOMİSYON ORANIMIZ %10' dur.

-Müzayedemizde yeralan eserler galerimizde teşhir edilmektedir. Alıcılar tüm eserlerin "HALİYLE" satışa sunulduğunu ve pey vereceği ürünü öncesinde yeterince kontrol ettiğini taahhüt eder. 

 Açık arttırma sonrası satış iptali, cayma hakkı veya alımdan vazgeçme söz konusu değildir. Aksi halde hukuki işlem başlatılır ve cezai şartlar uygulanır. Cezai şart toplam tutarın %30'u olarak hesaplanır ve tahsil edilir.

 Kargolarınız yapılan ödemelerden itibaren bir hafta içerisinde anlaşmalı olduğumuz Yurtiçi Kargo ile

"ALICI ÖDEMELİ" OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR. NAKLİYE VE KARGO ÜCRETİ ALICIYA AİTTİR.

 Bilgi almak için 0(530) 100 66 93 ve 0(212) 258 18 17 telefon numaralarimizdan bizi arayabilirsiniz.

Müzayedemizde bulunan eserleri, Vişnezade Mah. Süleyman Seba Cd Yonca Apt 70 Daire 4 Beşiktaş-İstanbul adresindeki galerimizde inceleyebilirsiniz.

Lot: 67 » Tablo

İran'lı Minyatür Sanatçısı Yakup Cem'den Muhteşem Bir Tablo ( d. 1949) - Tebriz

Natürmort, İmzalı (İmza Resimdeki Mektubun İçindedir), Tuval üzerine yağlıboya, Kartona marufle edilmiştir. Sanatçı bu eserinde muhteşem ince işçiliğinin yanı sıra bazı motiflerde kabartma doku kullanmıştır.
28 x 21 cm

Kendisini minyatür sanatçısı olarak tanımlayan, kariyerine de minyatürle başlayan sanatçı zaman içinde hat ve tezhip çalışmalarına yönelmiş. 1988 yılında İran’ı terk ederek Türkiye’ye yerleşen Cem, İran ekolü minyatür ve tezhipleri Türk ekolleriyle birleştirerek özgün bir tarz geliştirmiş. Bir dönem Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde öğrenci olan Yakup Cem, kendisine yeni bir hedef belirleyerek minyatürden klasik Avrupa resmine geçiş geliştirmeye çalışmış. Sergide görülebilecek, klasik Avrupa resminin etkilerinin izlenebildiği, göz alıcı natürmortlarının filizlendiği zamanlar bu döneme denk geliyor. Türkiye’nin ardından ABD’ye yerleşen ve çalışmalarını uzun yıllar burada devam ettiren sanatçı Osmanlı’nın kuruluşunun 700. yıl etkinlikleri kapsamında Los Angeles Fullerton ve New York’ta sergiler açmış.
Yakup Cem natürmort tablolarında Osmanlı döneminde kullanılan objelere yer veriyor. Çömlek, tas, divit, kalem, kitap, kumaş, saat, elbise gibi günlük hayatta kullanılan nesneler kadar kalkan, alem, zırh miğfer gibi savaş gereçlerini de kompozisyona dahil eden Cem eserlerinde resmettiği Kur’an sayfaları, Hilye-i Şerifler ve fermanları üzerinde yazan yazılardan imzalarına kadar orijinal hâlleriyle çiziyor. Bu tür yazıların belirli bir perspektife oturtularak tasvir edilmesinin ise son derece zahmetli olduğunu özellikle belirtiyor usta sanatçı.
- Baran Danış

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 7
sonraki